måndag 29 december 2014

Vi var skapta för lycka

Titel: Vi var skapta för lycka
Författare: Veronique Olmi
Läst: 2014-12-26 - 2014-12-28
Betyg: 5
Första meningen: Han står där, framför mig, på Place des Abbesses.

Vi var skapta för lycka är en vackert skriven bok där historien långsamt berättas genom korta kapitel och ögonblicksbilder. Huvudpersonen Serge lever tillsynes det perfekta livet, framgångsrik med en vacker familj. Men är han lycklig? Av en slump träffar han pianostämmerskan Suzanne och en nyfikenhet väcks i honom. Deras oförklarliga dragning till varandra är starten på ett nytt kapitel i båda deras liv. Serge känner ett behov att förklara sig för henne och hans historia börjar nystas fram.

Vi var skapta för lycka är en bok om kärlek, en bok om att våga, en bok om önskan om att känna lycka och det är en bok om sorg och längtan. Läs den! 

Citat: "Inom honom ljuder något, som ett eko i ett klippvarv. Det är dovt och underbart skrämmande. Han lyssnar och uppfattar ljudvågorna som hjärtat skickar ut i kroppen, det sticker i fingertopparna, fötterna stampar rytmiskt mot golvet i samma takt som blodet, som om någon plötsligt hade avlägsnat en propp ur hans blodomlopp, dragit ut en tagg, vilken befrielse."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar