onsdag 24 februari 2016

Tom, lille Tom

Titel: Tom, lille Tom
Författare: Barbara Constantine
Läst: 2016-02-21 - 2016-02-24
Betyg: 4-
Första meningen: "Hon är fortfarande på dåligt humör"

Tom är en 11-årig pojke som bor med sin 25-åriga mamma i en husvagn. Han är ofta ensam och tar i stort sätt hand om sig själv. Pengar är en bristvara så för att få tag på mat besöker Tom grannskapets trädgårdar. I en trädgård stöter han på en äldre kvinna som ramlat, Tom hjälper henne och en fin ömsesidig vänskap väcks. 

Boken har en mörk inramning och karaktärerna befinner sig i samhällets ytterkant; men boken är fylld av värme, vänskap, intressanta karaktärer och hopp. Tom, lille Tom är en lättläst bok om att få en andra chans och om att inte döma personer utan att ha lärt känna dem på riktigt. Bakom ytan finns så mycket mer än vad man kan se vid första anblicken, man måste bara ge personen en chans att visa det...

Citat: "Han gick ut och satte sig att gråta på sin stora sten vid åkanten. Han satt där tills han kände sig lugnare och till slut bara tittade på vattnet som flöt förbi, rann längs stenarna, rörde om i gruset på flodbädden, fick småstenarna att klinga mot varandra... Och så var det över, han slutade gråta."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar