söndag 8 februari 2015

Tysk vinter

Efter att ha läst Dagermans Tysk höst går jag nu in i en tysk vinter här på bloggen. Under bloggens tyska vinter ska jag läsa tre böcker som är översatta från tyska till svenska. Vi får se om det hinner bli vår innan jag är i mål :)

Böckerna som jag ska läsa under Läserskans tyska vinter:

Léon & Louise av Alex Capus - En kärleksroman som tar sin början under första världskriget, det förälskade paret rycks från varandra under ett flygangrepp och båda tror att den andre är död, men de glömmer inte varandra...

Väggen av Marlen Haushofer - En roman från 1968 om en kvinna som reser till en stuga i österrikiska alperna. En morgon upptäcker hon att hon är avskuren från resten av världen av en genomskinlig men ogenomtränglig vägg. Kommer hon komma ut eller är hon fast för alltid? 

Adams arv av Astrid Rosenfeld - En tragikomisk roman om andravärldskriget och följderna efter för de överlevande och efterkommande generationer. Historien berättas genom ett manuskript som åttaårige Eddie finner om sin gammelfarbror Adam. 

Jag ser fram emot att läsa alla tre och tycker att jag lyckades få till en bra mix av historier. Först ut blir kärleksromanen Léon & Louise.2 kommentarer:

  1. VÄGGEN är en fantastisk bok, men läs den i nyöversättningen.

    SvaraRadera
  2. ja, det var en fin blandning. har aldrig lyckats läsa Väggen, men den nya översättningen går kanske lättare.

    SvaraRadera