måndag 6 februari 2017

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden

Titel: Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Läst: 2017-01-21 - 2017-02-06
Betyg: 4
Första meningen: "Den här berättelsen handlar om en speciell jul, men börjar egentligen med något Mycket Dåligt som hände på våren samma år."

Jul i det lilla bageriet på strandpromenaden är den tredje och avslutande delen om bagaren Polly och hennes sambo Huckle och deras tama lunnefågel. Historien tar din början i en Mycket Dålig händelse på våren som griper sig tag i vännerna under hösten och vintern för att rundas av vid nyår. 

Julen närmar sig och som alltid kokar Pollys huvud över av tankar och problem som ska lösas. Det är allt från ekonomi, funderingar kring hennes frånvarande pappa till funderingar om att våga ta steget till att gifta sig med mannen hon älskar. 

Jag gillar den här tredje delen. Som vanligt blir jag lite irriteras på Polly och hur hon resonerar men kan samtidigt förstå henne. Boken är mysig och hoppfull samtidigt som den beskriver att vi alla bara är människor - ingen är perfekt. 

Citat: "Kanske, tänkte hon, var ingen någonsin mer än en halvmeter från katastrof. Allt handlade kanske bara om tur snarare än godhet."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar