söndag 22 november 2015

Innan natt blir dag

Titel: Innan natt blir dag.
Författare: Sheila O'Flanagan 
Läst: 2015-11-04 - 2015-11-22
Betyg: 2
Första meningen: "När jag slår upp ögonen och tittar på klockan på sängbordet inser jag till min förfäran att jag borde ha vaknat för en timme sedan."

Jag har tidigare verkligen gillat O'Flanagans böcker, men den här är inte mer än ok enligt mig. Vet inte om boken är sämre än de tidigare jag läst eller om det är jag som blivit äldre. Men jag har svårt för de extremt hårt arbetande kvinnorna i hennes böcker som (självklart) är lyckade på jobbet men som har svårt med kärleken, mycket på grund av att de inte vill välja mellan jobb och äktenskap. Det är 2015, man kan både ha och äta kakan i alla fall i Sverige. Inte för att det är lätt, det påstår jag inte men boken ältar problematiken för mycket och istället för att stärka kvinnor så tycker jag att boken mer trycker på en bild av att det skulle vara okvinnligt att satsa på sin karriär och det irriterar mig enormt mycket. Jag uppskattar ändå andra delar i boken som huvudpersonens sökande efte sin egen vilja och jag uppskattar såklart de romantiska delarna, sökande efter äkta kärlek. 

Handlingen får jag inte glömma! Boken handlar om Charlotta som arbetar som framgångsrik företagskonsult, hon är förlovad med en man som uppfyller hennes krav men en dag händer det osannolika: den välplanerade Charlotta missar tåget hem från en tjänsteresa. Hon blir ofrivilligt kvar ett dygn till och då möter hon sin ungdoms kärlek och Charlottas välsorterade inre är inte lika ordnat längre.... 

Citat: "Vi älskar dem vi älskar, oavsett omständigheterna."


2 kommentarer: