söndag 6 september 2015

Hungerspelen - första boken

Titel: Hungerspelen 
Författare: Susanne Collins
Lyssnat: 2015-08-15 - 2015-09-06
Betyg: 4

Medan jag tränar har jag lyssnat på Hungerspelen uppläst av Rebecka Hemse - Jag har aldrig längtat efter att träna så mycket som nu! Hungerspelen är en bok som har det mesta, spänning, samhällskritik, kärlek, vänskap, dilemman och kampen om att överleva 

Historien utspelar sig i en framtid i landet Panem där regimen håller ett hungerspel varje år för att påminna om sin makt. Två ungdomar från varje distrikt i landet tas ut för att delta. I distrikt 12 lever Katniss Everdeen med sin mor och älskade syster Prim. När Prims namns dras i utlottningen till hungerspelen ser Katniss ingen annan lösning än att anmäla sig frivillig och ta systerns plats. Av de 24 deltagarna kommer det enbart finnas en överlevare kvar tillslut, vinnaren. Vad har Katniss från fattiga distrikt 12 för chans mot de vältränade från andra mer välbärgade distrikt? En spännande historia berättas och som läsare/lyssnare får man följa Katniss i hennes rädslor, funderingar men framför får man följa hennes kamp. Det är en intressant bok som ställer frågor som: vad gör man för de man älskar? Vad är spel och vad är verklighet; vem kan man lita på?

Nu längtar jag till nästa veckas träningspass med del två Fatta eld i lurarna! 

Citat "Det är egentligen inte så stor skillnad på livet i Distrikt 12 och på arenan. Förr eller senare måste man sluta springa, vända sig om och möta den som vill se en dö. Det svåra är att finna modet att göra det."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar