söndag 6 november 2016

På sex meters djup

Titel: På sex meters djup
Författare: Denise Rudberg 
Läst: 2016-10-30 - 2016-11-06
Betyg: 4
Första meningen: Marianne Jidhoff spanade ut över folkhavet och nickade mot Augustin Madrid. 

Den sjätte boken om Marianne Jidhoff och hennes kollegor tar sin början på en operapremiär. Efter premiären försvinner konstnärsparet som skapar operan spårlöst. Några veckor senare mördas en äldre kvinna på ett ålderdomshem, på hennes klänning är ett tidningsurklipp fastnålat. Har försvinnandet och mordet något samband? Det blir två svåra utredningar för Marianne, Torsten och Augustin, de drar i lösa trådar och lyfter på stenar. Ska dom lyckas finna svaren och sanningen? 
Historien berättar om en kall samtid som vi lever i, en tid då pengar eftersträfas och ses som lycka och en tid av hårt politiskt klimat där extrema partier tar stor plats.

På sex meters djup håller samma standard som sina företrädare. Det är alltid ett kärt återseende att läsa om Marianne, Torsten och Augustin. Längtar redan efter nästa bok, är det då Marianne och Torsten ska få upp ögonen för varandra? 

Citat: "Det blev till att öka på med de raska promenaderna igen. Pralinerna tänkte hon inte ransonera, då blev livet fullständigt värdelöst."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar