tisdag 9 augusti 2016

Det lilla bageriet på strandpromenaden

Titel: Det lilla bageriet på strandpromenaden
Författare: Jenny Colgan
Läst: 2016-08-07 - 2016-08-09
Betyg: 4
Första meningen: "Många år senare, när hon var gammal dam och befann sig miltals därifrån, skulle Polly ha svårt att förklara att det var så de levde på den tiden."

Det lilla bageriet på strandpromenaden handlar om Polly som efter en konkurs i det egna företaget och en personlig kris  tar den lägenhet hon har råd med och den råkar ligga i ett litet fislesamhälle ovanför ett nedlagt bageri. 
Polly kämpar med sig själv och  frågan vad hon själv vill med sitt liv och att starta om på nytt. Hon får nya bekantskaper i det lilla fiskesamhället vissa mer kompleserade än andra.

Det lilla bageriet på strandpromenaden är en charmig bok om att lyssna på sina egna drömmar. Jag gillar den mycket och tycker att författaren lyckas driva berättelsen framåt med ett leende på läpparna. 

Det bakas en hel del i boken och jag blev så inspirerad att jag bakade kanelbullar som jag inte gjort det senaste decenniet! 

Citat: "Polly halvlåg hela vägen tillbaka, nöjd och belåten och lite fnittrig, sömnig och helt olik sig själv."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar