torsdag 31 juli 2014

Enstörig

Titel: Enstörig
Författare: Nina Bouraoui
Läst: 2014-07-24 - 2014-07-30
Betyg: 5-
Första meningen: "Det är alltid samma ljus, när jag tittar ut från mitt fönster, långt bortom parkeringsplatsen, långt bortom familjen Grangos hus, långt bortom elstolparnas kablar."

Nina Bouraoui är fortfarande en av mina stora favoriter. Även om Enstörig är en något svagare femma än mina favoriter "Kärlekens geografi" och "Dockan Bella" som är kortare och intensiva på ett lättare sätt än Enstörig.

Enstörig handlar om en ung kvinna som är i gränslandet mellan att vara barn och vuxen. Hennes bästa vän försvinner och hon är ensam kvar med massa frågor, hon sitter och tittar ut genom sitt fönster och skriver i sin anteckningsbok. Hon skriver om allt, om minnen, om drömmar, om rädslor, om existensiella frågor och om alla sina känslor. Nina Bouraoui skriver vackert och nästan som i en dröm där man snabbt går mellan olika bilder och känslor. En fantastisk bok! 

Jag kunde inte välja ett citat, så det blev två stycken.

Citat: "Jag älskade att gråta. Tårarna rann inte för ingenting. De rann för världens skönhet och för dess ofullkomlighet."

"Det fanns en liten balkong, och på den stod jag och tittade på himlen som hade blivit vit av stjärnor, själv sa jag inom mig att man aldrig var ensam, att det inuti varje stjärna fanns en ängel för alla, en ängel som vakade."
1 kommentar:

  1. Jag hann inte läsa den, men den står ju kvar i bokhyllan ...

    SvaraRadera