onsdag 11 juni 2014

Tant Julia och författaren

Titel: Tant Julia och författaren 
Författare: Mario Vargas Llosa
Läst: 2014-05-25 - 2014-06-10
Betyg 3+

Innan jag började läsa Tant Julia och författaren hade jag höga förväntningar  på boken. Men den levde inte helt upp till mina förväntningar, om det beror på boken eller på att den inte fick den uppmärksamhet som den kanske kräver det vet jag inte. 

Det känns som att jag har läst två böcker på en och samma gång. En bok som handlar om tant Julia och författarens kärlekshistoria med svårigheter som åldersskillnad och motsträviga släktingar. Jag tyckte mycket om den boken, historien är extra intressant eftersom den är baserad på Vargas egna liv. Den andra boken är en helt galen novellsamling. Novellerna, som i boken är radioteatrar, är mycket dramatiska och intensiva med många personer som figurerar i olika sammanhang och invecklingar. Vissa radioteatrar är helt fantastiska och andra för invecklade för mig.
Det är en bra bok och även om den inte levde upp till mina förväntningar så är jag sugen på att läsa mer av Vargas. 

Citat:"Nu du, Vargitas, skrattade hon medan hon snabbt klädde av sig, håller du på att bli verklig karl för din hatt. Nu fattas det bara för att allt ska bli perfekt att du blir av med ditt babyansikte och därför får du lova mig att börja odla en mustasch."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar