söndag 10 september 2017

Tjockdrottningen

Titel: Tjockdrottningen
Författare: Moa Herngren 
Läst: 2017-08-31 - 2017-09-10
Betyg: 4
Första meningen: "Annie Ek såg ut mot balkongen och utsikten som hon bara anade svaga konturer av men som hon visste fanns där i mörkret."

I Tjockdrottningen får vi träffa Annie Ek, en kvinna som vägen 200kg. Hon lever sitt liv i sin lägenhet och drömmer sig bort genom sociala nätverk och andra personers inlägg. En dag kontaktas hon av Camilla som vill ha med Annie i en tv-såpa "du är vad du väger", efter tvekan tackar Annie ja, men främst på grund av längtan efter en vän som hon tror sig se i Camilla.
Vi får också träffa programledaren Johanna som längtar efter det stora tv-genombrottet, kanske är "du är vad du väger" lösningen?
På ytan är Johanna och Annie varandras motsatser men de är egentligen väldigt lika med sin respektive längtan efter mänsklig kontakt och att få vara en del i ett sammanhang; skillnaden är hur de hanterar sin ångest. Johanna hon shoppar och skuldsätter sig medan Annie äter för att dämpa ångesten. 

Tjockdrottningen är en bra och intressant bok om den ytliga värld som vi lever i idag. Vad gör människor för att få kommentarer på sociala nätverk eller vara för att passa in? 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar