fredag 22 juli 2016

Ett helt liv

Titel: Ett helt liv
Författare: Robert Seethaler
Läst: 2016-07-17 - 2016-07-22
Betyg: 4
Första meningen: "En februarimorgon nittonhundratrettiotre lyfte Andreas Egger upp den döende getherden Johannes Kalischka, som aldrig kallades något annat än Hannes med hornen av folket i dalen, från halmmadrassen som var genomvåt och luktade surt, för att bära ner honom till byn på den mer än tre kilometer långa stigen som låg under ett tjockt snötäcke."

Ett helt liv är berättelsen om Andreas Eggers liv i hans dal i alperna. Det är ett hårt arbetsamt liv där han bland annat är med och bygger de första linbanorna i alperna, han känner kärlek, upplever sorg, krig och fred; det är ett helt liv med både med och motgång. 

Historien berättas med ett lugnt och vackert språk. De 130 sidorna tog sin tid för mig att läsa för varje stycke förtjänar sin tid och uppmärksamhet. En bok jag varmt rekomenderar för den som vill uppleva en fin bok i alpmiljö.

Citat: "Han visste att livet hängde på en skör tråd, men så snart ha hade klättrar in i korgen, monterat handbromsen och hakat fast säkerhetsbygeln, kände han lugnet komma och hur de kaotiska och förtvivlade tankarna som omhöljde hans hjärta likt svarta moln upplöses mer och mer i bergsluften, tills inget mer återstod än ren sorg."
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar