söndag 5 juni 2016

Livet vi drömde om

Titel: Livet vi drömde om
Författare: Anna Gavalda
Läst: 2016-05-27 - 2016-06-05
Betyg: 5
Första meningen: "Det är ett café nära Triumfbågen"

Livet vi drömde om är två olika berättelser som båda handlar om ett livsförändrande möte med en annan människa. 

I berättelsen om Matilde får vi följa vilsna Matilde som olyckligt tappar bort en väska med 10 000 Euro. Upphittaren av väskan, en kock men vita tubsockor, väcker något i Matilde och hon bestämmer sig för att finna honom igen. 

Bokens andra berättelse handlar om den unge mannen Yann som lever ett "artigt liv". En dag hjälper han sin granne med att bära in ett skåp i lägenheten, grannens hela varelse och berättelser öppnar Yanns ögon och han  förstår att han inte lever sitt eget liv och att livet är vackert om man bara vågar vara lite egoistisk ibland. 

Jag tycker mycket om boken och budskapet om livets små underverk som kan vara livsförändrande - om man vågar. Berättelsen om Yann är den som höjer betyget till en femma för mig. 

Citat: "Gud ska veta att jag älskar mina föräldrar, som är värdiga, lugna, hänsynsfulla människor, men tänk vad jag skulle ha upskattat om de hade delat den där hemligheten med mig utöver sin tillgivenhet... Att lyckan finns ute i trappen och att man inte ska vara rädd. Rädd för att väsnas, rädd för att vara lycklig, rädd för att störa grannarna och för att svära av hela mitt hjärtas heliga innanmäte . "Inga kommentarer:

Skicka en kommentar